Lapin Piraatin mietteitä Lapin Piraatti matkalla sinne missä tarvitaan

Tämä maailmanmeno on...

Kaikki kommentoivat ja kritisoivat pakolaisia (sekoittaen heidät maahanmuuttajiin) ja hallituksen töpp.. siis päätöksiin, niin lyhyesti totean vain että jos ei ole valmis tutustumaan faktoihin ja ymmärtämään niitä, on vaikea olla uskottava.

Pakolaisten asema on kurja, harva haluaa pois kotoa täysin vieraaseen maahan ja kulttuuriin. Ymmärrän kyllä jos jonkun uskonnolliset arvot eivät hyväksy muita mielipiteitä, mutta onko tällöin vika arvostelijassa ja kohteessa?

Hallitus on laillisesti vaaleilla valittu, joten jokainen hallituspuolueen jäsen tai sitä äänestänyt on itse valinnoillaan aiheuttanut tämän tilanteen. Teillä oli mahdollisuus, mutta munasitte sen. Joten kärsikää nyt.

Te jotka äänestitte toisin, osanottoni. Valitettavasti demokratia on tätä. Parin vuoden päästä on kunnallisvaalit, silloin voitte yrittää uudestaan, siihen asti meidän täytyy yrittää pärjätä niillä korteilla mitä toiset ovat pakkaan laittaneet. Jos suurin osa kansalaisista on äänestänyt päättäjiksi henkilöitä, jotka eivät ymmärrä nykyajan talouskäsitteitä tai maailman menoa, ei voi mitään. ihmisten poliittinen muisti on erittäin lyhyt, puhumattakaan kiinnostus ottaa asioista oikeasti selvää.

Jos olet sitä mieltä, että tilanteeseen pitää saada muutos, voit käydä esim. http://allekirjoita.fi tulostamassa kaavakkeen ja illmaista mihinkään sitoutuen halusi sallia monimuotoinen valtio. Voit myös laittaa minulle viestiä mikäli et pysty tulostamaan kaavakkeita. Toimitan mielelläni haluamasi määrän.

Olen viettänyt kesän hiljaiseloa monessakin mielessä, mutta nyt saa riittää. Uutisvirtani täyttyy kirjoituksista joissa ei ole mitään järkeä ja kirjoituksista joissa sitä on hivenen ja joskus sellaisista joissa sitä on enemmän, mutta en ehdi enkä jaksa kaikkeen aina tarttua. Sen vuoksi pyydänkin teitä uskolliset seuraajani auttamaan minua ja puoluettani hoitamaan asiat kuntoon. Kukaan ei voi tehdä tätä yksin, vaan aina tarvitaan ihmisiä jotka ovat valmiita ajattelemaan ja keskustelemaan asioista. Moni asia herättää voimakkaita mielipiteitä, mutta faktat (tosiasiat) ovat faktoja, ne eivät muutu. 

Valitettavan moni perustaa mielipiteensä MuTu-tuntumalle tai jonkin lehden artikkeleihin, mutta yrittäkää muistaa asia nimeltä lähdekritiikki. Jos kymmenen on vastaan ja yksi puolesta, Onko kyseessä salaliitto vai voisiko se yksi oikeasti olla joko tahallaan tai vahingossa laiskuudesta johtuen väärässä? Salaliittoteorioita on ollut kautta aikojen, mutta harvalla teorioista on pohjaa todellisuudessa.

Muistakaa myös mitä tarkoittaa tieteellinen teoria, se on ihan eri asia kuin satunnainen teoria. Tiede tarkistaa ja varmistaa asiat, sen jälkeen muodostaa teorian. Tämä teoria on testattavissa, toistettavissa ja kokeiltavissa. Kaikilla ei tietenkään ole hiukkaskiihdytintä takapihalla, mutta suurin osa materiaalista löytyy tarvittaessa. Valitettavasti esim. kvanttifysiikka vaatii hieman opiskelua ennen kuin avautuu, joten monesti on helpompaa luottaa kymmeniin tutkimuksiin kuin opetella kymmenen vuotta alaa.

Älä kuitenkaan anna nykypäivän tieteen laajuuden lannistaa itseäsi, jo pienellä panostuksella pääset perusteisiin sisään ja nälkä kasvaa syödessä. Tärkeimpiä asioita tieteen teossa on  pitää mieli avoimena tosiasioille, sulkea huijaukset (joita valitettavan usein näkee tieteenä markkinoitavan) pois ja tutkimalla asioita. Sata ja viisikymmentä vuotta sitten oli vielä  yksittäisen ihmisen mahdollista oppia kaikki silloin tunnettu tiede elinaikanansa, mutta siitä ollaan päästy melkoisesti eteenpäin. Tänä päivänä ei  ole enää mahdollista yhden ihmisen hallita kaikkea tietoa mitä olemme saaneet selville. Se ei kuitenkaan tarkoita että  meidän pitäisi keksiä olemattomia asioita paikkaamaan puutteita tiedoissamme, vaan meidän pitää oppia hyväksymään omat rajoituksemme ja ymmärtämään mitä tarkoittaa delegoiminen. 

Mikäli haluamme saada tämän kivimöhkäleemme asiat siedettäviksi mahdollisimman monelle lajiimme (ja myös muohin lajeihin ) kuuluville, emme voi luottaa paimentolaistaruihin, huijareiden kirjoituksiin tai harhoja kokeviin ihmisiin. Ainoa mahdollisuutemme selvitä niin yksilöinä kuin lajina, on tieto ja päätökset sen pohjalta. Mikäli joku kieltää aisioiden tutkimisen uskomusten pohjalta, hänellä on jotain ihmisiä vastaan.

Tiede hyväksyy kritiikin, tiede rakentuu kritiikille, mutta kritiikin pitää pohjautua faktoihin. Jos et pysty hyväksymään jotain asiaa henkilökohtaisesti, se on monesti sinun ongelmasi, mutta todellisuuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

Tämä kirjoitus lähti ihan kevyestä aiheesta liikkeelle, mutta viikkojen kuluessa uutisointia seuranneena en enää voinut olla kirjoittamatta pitempää juttua, sen verran on harmittanut monen järkevänkin ihmisen pseudotieteelliset tai muuten satuihin perustuvat mielipiteet. On tietenkin harmillista jos tämän kirjoituksen perusteella joku haluaa poistaa itseni ystävälistaltaan, mutta tosiasioista ei voi kiistellä, ainoastaan mielipiteistä. Toivotan mielensäpahoittaneille keskusteluun kykenettömille hyvää loppuelämää, mutta älkää minua syyttäkö omista rajoituksistanne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Jaakko Häkkinen

"Jos kymmenen on vastaan ja yksi puolesta, Onko kyseessä salaliitto vai voisiko se yksi oikeasti olla joko tahallaan tai vahingossa laiskuudesta johtuen väärässä?"
-- Piraatteja on yksi sadasta, joten ovatko he sitten todella väärässä? ;)

Jotain konkreettista olisin kaivannut esimerkiksi siitä, mihin tämä kirjoitus kohdistuu...

Käyttäjän AriRyynnen kuva
Ari Ryynänen

Piraatteja on tässäkin maassa tuhansia, kyse ei ollut suhdeluvusta, vaan jos aiheesta on 11 tutkimusta joista 10 toteaa että se on potaskaa ja yksi on sen puolella, on luultavampaa että se on potaskaa. Jos puoltavia tutkimuksia on useampia eri tahojen suorittamina toisistaan riippumattomina, voi alkaa epäilemään salaliittoa, mutta ei ole vielä ainakaan minulle tämmöistä tullut vastaan.

Kirjoitus kohdistuu ehkä lähinnä kaikille jotka ovat viikonloppuna aamulla viiden aikaan tietokoneella ja lukevat MV-lehteä ja innostuvat sen "paljastuksista".

Toimituksen poiminnat